Waarom kiezen voor een intra-orale scanner in plaats van traditionele analoge afdrukken?

Het antwoord op waarom minimaal invasief zo belangrijk is, ligt in de talrijke voordelen die het met zich meebrengt.

Intraorale scanners zoals de Eletra scanner bieden in de eerste plaats uitzonderlijke nauwkeurigheid. In tegenstelling tot analoge afdrukken, die gevoelig zijn voor luchtbellen en onnauwkeurigheden, biedt digitaal scannen een precieze en gedetailleerde weergave van de mondanatomie van de patiënt. Deze nauwkeurigheid resulteert in beter passende restauraties en verbeterde behandelresultaten.

Niet alleen precisie is van belang; ook efficiëntie speelt een rol. Met een intraorale scanner kunnen digitale afdrukken snel en eenvoudig worden gemaakt. De dagen van rommelig afdrukmateriaal en lange insteltijden behoren tot het verleden. Met slechts een paar muisklikken kunnen tandheelkundige professionals binnen enkele minuten uitgebreide digitale afdrukken maken, wat zowel henzelf als hun patiënten kostbare tijd bespaart.

Intraorale scans elimineren de tijdrovende verpakkings- en desinfectieprocedures die bij traditionele afdrukken komen kijken. Door digitale bestanden rechtstreeks naar het tandtechnisch laboratorium te sturen, kunnen behandelaars de workflow stroomlijnen en het risico op fouten of besmetting tijdens het transport minimaliseren.

 

 

Het gebruik van digitale technologie verbetert aanzienlijk de algehele ervaring van de patiënt. Door het vermijden van ongemakkelijke afdruklepels en mogelijke onnauwkeurigheden in restauraties, genieten patiënten van een comfortabeler en efficiënter behandelproces, wat resulteert in meer tevredenheid en vertrouwen in hun tandarts.

De voordelen van intra-orale scanners zijn overduidelijk: ze bieden superieure nauwkeurigheid en efficiëntie, wat leidt tot grotere patiënttevredenheid. Digitaal scannen vertegenwoordigt ongetwijfeld de toekomst van de moderne tandheelkunde. Waarom genoegen nemen met verouderde methoden als u de digitale revolutie kunt omarmen en uw patiënten de best mogelijke zorg kunt bieden?